HAKKI AYAS

Özgeçmişi

09/12/1966 Arguvan Doğumluyum.

İlkokul; ortaokul, lise tahsilimi Elazığ’da tamamladım. Akdeniz Üniversitesi Burdur Eğitim Yüksek Okulu Mezunuyum. 1988 yılında Sivas ili Zara İlçesi Yolören Köyünde başlayan öğretmenlik ve idarecilik hayatıma,5 yıllık Arguvan İsa Köyü ilkokulundan sonra Malatya Orduzu Vaizpınar ve Elif Şireli İlkokullarında, Malatya Merkez Yavuz Selim ilkokulunda devam edip Balıkesir İli Marmara İlçesi Avşa adasındaki Avşa İlkokulunda nihayete ermiş ve emekliliğimle son bulmuştur

İngilizce ve Özel eğitim öğretmenliği görevlendirilmeleriyle de çalıştım Öğretmenlik hayatımda bir çok ödülle birlikte maaşla da ödüllendirildim

Öğrencilik hayatım boyunca okul takımlarında lisanslı voleybol ve futbol oynadım

Arguvan İsa Köyünde çalışırken öğrencilerimle birlikte Gazete Çalışmalarım olup, o günlü Arguvan Postası Dergisinde haber olarak yer verilmiştir.

Malatya ili, Arguvan İlçesi, Eymir Köyü Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğinde uzun süre Başkanlık ve 2.Başkanlık yaparak yöneticilik yaptım

1986 dan beri Güneş enerjili ısıtma ve elektrik üretimi gibi çalışmalarında Ekinsan Enerji Firmasına Sıhhi,  kalorifer, doğalgaz ve enerji projelendirme ve uygulamalarında gönüllü danışmanlık yapmaktayım. Firmanın Stratejik yol haritası hazırladım

Emekliliğimde Malatya Söz Gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktayım. Yayınlanmaya hazır şiir ve öğretmenlik anılarıyla oluşturulmuş kitap çalışmalarım bulunmaktadır.

2015 tarihli Yönetici Koçluğu, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi, Sertifikalarına sahibim.

Eğitim Sen sonra da Eğitim İş ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyeliğiyle  çeşitli  STK’larda görev aldım

Şubat 2023 Depremiyle birlikte İl Başkanlığımız görevlendirmeleriyle depolarda çalıştım. Bornova Belediye Çadır kent sorumluluğu, Güzelbahçe Konteynır Kent sorumluluğu yaptım

Rahmetli babamdan aldığım CHP bayrağını ve ideolojisini daha ileriye taşımak için gündüz gece demeden çalışacağıma söz veriyorum

Malatya CHP İl Başkan Yardımcılığı ve İlçe Kongresiyle Malatya Yeşilyurt İlçe Başkanlığı ve Kurultay Delegeliğine seçildim. Halen kurultay delegesi olarak siyasi hayatıma devam etmekteyim